Isolatie

Isolatie
rand_01

Isolatie

Glas in lood panelen kunnen prima in dubbelglas geplaatst worden en zo bijdragen aan de isolatie van uw huis. Wij kunnen de unieke en bijzondere uitstraling van uw bestaande glas in lood ramen bewaren en in isolatieglas plaatsen. Uw huis heeft dan zowel het betere energielabel als de authentieke uitstraling. We kunnen nieuwe ramen uiteraard direct in isolatieglas plaatsen.

Het proces

Om in de bestaande sponning (terug)geplaatst te kunnen worden, zal een bestaand paneel iets verkleind moeten worden om ruimte te geven voor de afstandhouder en afsluitende kit van het isolatieglas. Daarom moet het paneel uitgenomen en geheel gedemonteerd worden in ons atelier. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij restauratie. Ons vakmanschap vertelt ons van welke rijen en kolommen wij iets af kunnen halen om de oorspronkelijke verhoudingen zoveel mogelijk te behouden. Wij doen dit uiteraard in overleg met u. Wanneer de ramen zijn teruggeplaatst, valt het verkleinen in 99% van de gevallen niet meer op.

foto 02 HiDef
afb 34

De isolerende waarde

Glas in lood in dubbelglas is feitelijk driedubbelglas. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het absoluut niet dezelfde isolatiewaarde heeft als driedubbel glas, HR+++-glas en zelfs niet van HR++-glas. De isolatiewaarde is meer vergelijkbaar met ‘gewoon’ dubbel glas.

De kosten worden met name bepaald door de werkuren, de complexiteit van het design en de vorm van het paneel. Zo is een toog-raam in dubbel glas zetten een stuk duurder dan een rechthoekig raam.

Er zitten ook enkele nadelen aan het plaatsen van glas in lood in isolatieglas. Voor uitgebreide informatie over hoe e.e.a. In zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn en eventuele alternatieven, kunt u hier een infosheet downloaden.